Atlanta Finland Society, Inc. (AFS) - Atlanta, Georgia, USA

Atlanta Finland Society, Inc. (AFS)

PO Box 768231 Roswell, GA 30076

 

 

 

 

 

Suomikoulun Historia

Kouluvuosi 2004 -2005

Atlantan Suomikoulu lähti joukosta perheitä, jotka tapasivat vapaamuotoisesti leikkipuistoissa, jotta lapset tapaisivat toisia suomalaislapsia ja saisivat puhua äidinkieltään. Puistotapaamiset kehittyivät ideaksi perustaa koulu tukemaan ulkosuomalaisten lasten suomen kielen ja kulttuurin tuntemusta. Virallisesti Atlantan Suomikoulu perustettiin maaliskuussa 2004.

Elokuussa koulu aloitti toimintansa Chamblee First United Methodist -kirkolla. Koulussa aloitti 46 lasta ja 8 vapaaehtoista opettajaa. Heti alusta asti kouluaikana toiminut Suomikahvila saavutti suuren suosion. Koulu sai myös lahjoituksina paljon kirjoja, jotka koottiin koulun omaksi kirjastoksi. Kouluvuoden toiminta huipentui kevätretkeen joka pidettiin Lake Lanierin järvi maisemissa.

Kouluvuosi 2005-2006

Koulu jatkoi toimintaa Chamblee First United Methodist -kirkolla. Oppilaita koulussa oli keskimäärin 65 ja opettajia 10. Vuoden erikoistapahtumia olivat mm. näyttelijä Tilda Kiianlehdon (elokuvasta Heinähattu ja Vilttitossu) vierailu koululla sekä hyväntekeväisyys keräys Ugandan lapsille, joka tuotti leluja ja koulutarvikkeita. Kouluvuosi päättyi kevätretkeen, joka järjestettiin Lake Lanierille. Kuvia retkestä löydät Kuvagalleriasta. 

Kouluvuosi 2006 - 2007

Suomikoulu siirtyi uusiin, avarampiin koululuokkiin Landmark Christian Church’in tiloihin. Oppilaita koulussa oli noin 70 ja vapaaehtoisia opettajia oli 10. Koulu järjesti ensimmäistä kertaa urheilupäivän, jolloin kokeiltiin perinteikkäitä lajeja, kuten saappaan heittoa. Kevätlukukausi aloitettiin myös riemukkaasti Nokian sponsoroimien uusien koulupaitojen ja reppujen ansioista. Jälleen päätimme kouluvuoden kevätretkelle Lake Lanierille, jossa yhteisen ohjelman jälkeen nautittiin grillilounas ja jaettiin todistukset.

Kouluvuosi 2007 - 2008

Neljäntenä toimintavuotenaan Atlanta Suomi-koulu kokoontui 20 kertaa. Koulun kokoontumispaikka Landmarkin Kristillinen koulu sopii kasvavan koulumme tarpeisiin. Landmarkin tilat on suunniteltu samalle ikäjakaumalle kuin Suomi-koulun oppilaat. Oppilaita koulussa oli noin 60 lasta sekä 7 aikuisopiskelijaa. Kouluvuoteen sisältyi mm. seuraavia tapahtumia: koulu juhli itsenäistä Suomea 1.12. Juksut/Teinit ryhmä oli tehnyt opettajansa Kirsi Juvosen avustuksella kuvakollaasin Suomesta. Metso Inc. sponsoroima luistelutapahtuma järjestettiin 9.12. Gwinnett’in harjoitus jäähallissa.

Joulukirkko

Joulujuhlaa koulu vietti yhdessä ASFS:n kanssa Christ the King luterilaisella kirkolla.

Koululaisia

Kouluvuosi päättyi perinteikkäästi kevätretkeen. Retki järjestettiin Stone Mountain Parkissa.

Kouluvuosi 2009 - 2010

Suomi-koulu jatkoi toimintaansa tutussa paikassa Landmarkin kristillisen koulun tiloissa kuuden luokan voimin. Opettajina oli sekä vanhoja konkareita että uusia innokkaita opettajia. Kouluvuoden kantavana teemana oli sanavaraston kartuttaminen ja kommunikointi ja tehtäviä saivat niin vanhemmat kuin oppilaatkin. Myös koulun Internet-sivuja kehitettiin talven aikana mm. lisäämällä sinne keskusteluvinkkejä.

Arkisen aherruksen ohessa koulu juhli näyttävästi Suomen itsenäisyyspäivää ja juhla loppui komeasti kakkukahveihin ja valssin pyörteisiin. Joulujuhlassa oppilaat esittivät tonttuleikkejä ja Joulupukkikin sai lahjoja vanhimpien oppilaiden esittämässä näytelmässä. Kevätlukukaudella vietettiin pääsiäistä askarrellen ja pääsiäismunia etsien. Kouluvuosi päättyi kevätjuhlaretkeen ja todistusten jakoon vanhempien järjestämän pitopöydän notkuessa herkuista.